1. home
  2. Recepty
  3. Bazalkový lavaš

Bazalkový lavaš


Příprava
20 min
Hotovo za
12 min
Obtížnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Předkrm

Ingredience

Počet porcí
 
.

1
lžička sušeného droždí
150 ml
vlažné vody
1
lžička krupicového cukru
300 g
hladké mouky
1
lžička vločkové soli + na posypání
60 ml
olivového oleje + na potření
1
bílek, rozšlehaný
2
hrsti bazalkových lístků

Příprava

1
V misce smíchejte droždí, vodu a cukr a nechte vzejít kvásek.
2
Ve velké míse smíchejte mouku a sůl, uprostřed udělejte důlek a vlijte olej a kvásek. Zpracujte těsto, vyklopte ho na pomoučněnou pracovní plochu a ještě 5–6 minut hněťte, dokud nebude hladké a pružné. Dejte ho do mísy vymazané olejem, přikryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut na teplém místě kynout.
3
Troubu předehřejte na 180 °C.
4
Těsto rozdělte na 8 dílů a každý rozválejte na 1mm silnou placku. Potřete bílkem, do povrchu vmáčkněte bazalkové lístky, přetřete olivovým olejem a posypte solí. Rozložte na pečicím papírem vyložené plechy a pečte 12 minut dozlatova.