hrst nasekaných bylinek, např. petrželka, máta, kopr…
1
lžíce kmínu, opečená na pánvi nasucho
chilli vločky
1
Promíchejte jogurt v míse s česnekem, paprikou a solí. Přendejte ho do síta vyloženého plátnem, síto položte na hrnec. Nechte v lednici přes noc vykapat.
2
Druhý den přendejte vykapaný jogurt, který má konzistenci pomazánkového másla, do misky. Zakápněte ho olivovým olejem, posypte bylinkami, kmínem a chilli vločkami.
3
Dobře promíchejte a podávejte s čerstvým pečivem.
Ingredience
Počet porcí
.
1 kg
bílého jogurtu s 10 % tuku
1
stroužek česneku, drcený
1
lžička mleté papriky
špetka soli
pár kapek olivového oleje
hrst nasekaných bylinek, např. petrželka, máta, kopr…
1
lžíce kmínu, opečená na pánvi nasucho
chilli vločky
Příprava
1
Promíchejte jogurt v míse s česnekem, paprikou a solí. Přendejte ho do síta vyloženého plátnem, síto položte na hrnec. Nechte v lednici přes noc vykapat.
2
Druhý den přendejte vykapaný jogurt, který má konzistenci pomazánkového másla, do misky. Zakápněte ho olivovým olejem, posypte bylinkami, kmínem a chilli vločkami.