1. home
  2. Recepty
  3. Bylinková omeleta

Bylinková omeleta


Příprava
15 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

2
velké hrsti hladkolisté petržele
2
velké hrsti bršlice kozí nohy
1
velká hrst kopru
1
velká hrst pažitky
6
 jarních cibulek, nakrájených
3
lžíce olivového oleje + na vymazání formy
1 a půl lžičky kypřicího prášku do pečiva
1
lžička soli
0.5
lžičky mleté skořice
0.5
 lžičky mletého kmínu
0.25
lžičky čerstvě mletého pepře
8
vajec
řecký jogurt, nakládané brusinky a opražené
nasekané vlašské ořechy k podávání

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Kulatou dortovou formu o průměru 22 cm vymažte olejem a dno vyložte pečicím papírem.
2
Všechny bylinky, jarní cibulky a olivový olej dejte do mixéru a rozmixujte nadrobno. Nechte zatím stranou.
3
V míse promíchejte prášek do pečiva, sůl, skořici, kmín a pepř, přidejte 2 vejce a důkladně prošlehejte. Přidejte zbývající vejce a znovu lehce prošlehejte. Vmíchejte bylinkovou směs a nalijte do připravené formy.
4
Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut. Vyndejte, nechte 10 minut vychladnout, opatrně přendejte z formy na talíř nebo prkénko, nakrájejte a podávejte teplé nebo o pokojové teplotě, doplněné řeckým jogurtem, nakládanými brusinkami a posypané opraženými vlašskými ořechy.