1. home
  2. Recepty
  3. Těstoviny se žampionovou omáčkou

Těstoviny se žampionovou omáčkou


Příprava
15 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Těstoviny
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

2
lžíce olivového oleje SAN FABIO
1
lžíce másla
1
cibule, nakrájená najemno
250 g
žampionů od českých farmářů, nakrájených na plátky
1
stroužek česneku, nakrájený najemno
100 ml
suchého bílého vína
200 ml
smetany ke šlehání BONI
nastrouhaná kůra z 1 citronu MY BIO
200 g
sýru Grana Padano SAN FABIO, nastrouhaného + podle chuti k podávání
sůl a pepř
300 g
těstovin tagliatelle SAN FABIO
hrst petrželky, nasekané

Příprava

1
Rozpalte olej a máslo v kastrolu, přidejte cibuli a opékejte, až zesklovatí. Přidejte houby a opékejte je 10 minut, přidejte česnek a ještě minutu opékejte. Pak směs zalijte vínem a nechte svařit na poloviční objem.
2
Vlijte smetanu, přiveďte k mírnému varu, přidejte citronovou kůru a nastrouhaný sýr. Osolte a opepřete.
3
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, slijte je a schovejte si 100 ml vody, ve které se vařily. Přidejte je do kastrolu, omáčku rozřeďte podle potřeby vodou z těstovin. Vmíchejte petrželku a rozdělte na talíře. Můžete posypat trochou strouhaného sýru.