1. home
  2. Recepty
  3. Pomalý kotlíkový guláš

Pomalý kotlíkový guláš


Příprava
15 min
Hotovo za
180 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

700 g
zadního hovězího masa, nakrájeného na kostky
sůl a pepř
50 g
čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj…)
6
stroužků česneku, drcených
200 ml
červeného vína
150 ml
oleje
600 g
cibule, na kolečka
5
bavorských grilovacích klobásek, nakrájených na kolečka
1
lžíce mleté sladké papriky
2
mrkve, na špalíky

Příprava

1
Maso dejte do mísy, osolte ho a opepřete. Přidejte nasekané bylinky, česnek a vše zalijte vínem. Mísu přikryjte a nechte maso pár hodin odpočívat v chládku.
2
Rozdělejte oheň, až se nakonec udělá vrstva uhlíků. Nad ně pověste kotlík, vlijte olej, přidejte cibuli a nechte osmažit do jemně zlatova, přidejte klobásky, aby se trochu opekly, a nech­te chvilinku opékat i mletou papriku.
3
Teprve pak přidejte do kotlíku naložené maso, rychle osmahněte a k ohni zavolejte zkušeného „topiče“. Maso by se totiž mělo dusit opravdu velmi pomalu, to znamená přidávat dřevo pod kotlík zkušenou rukou.
4
Průběžně podlévejte vodou tak 2,5 hodiny. Až bude maso měkké, vsypte do kotlíku na 20 minut mrkev a zredukujte v guláši tekutinu. 
5
Podávejte s dobrým chlebem z nedaleké pekárny.